2022-06-07 05:53:58

Posjet učenika Sveučilištu u Zadru

Naši učenici 7. razreda koji pohađaju njemački jezik su 12.svibnja posjetili Sveučilište u Zadru, Odjel za germanistiku. Na početku nastavne godine smo planirali posjet učenika njemačkog jezika Sveučilištu u Zadru s ciljem održavanja radionica koje će za njih pripremiti studenti germanistike. 

To smo dogovorili s pročelnicom Odjela za germanistiku  i profesoricom Dr.sc. Anitom Pavić Pintarić koja je vrlo ljubazno i otvoreno prihvatila naš prijedlog.

   Kad su učenici stigli na Sveučilište, dočekala ih je pročelnica Odjela za germanistiku te ih provela kroz zgradu, pokazala svečanu dvoranu i kratko pričala o značenju Sveučilišta u Zadru. Nakon toga su učenici otišli na Odjel za germanistiku gdje su ih čekali studenti s pripremljenim radionicama.

Učenici su vrlo aktivno i sa zanimanjem sudjelovali u različitim oblicima rada te imaju vrlo pozitivna iskustva. Uz to su imali priliku pričati sa studentima i profesorima i vidjeti djelić visokog školovanja što je vrlo važno za njihov budući put. S nama su bili učenici iz još dvije osnovne škole tako da su mogli steći i nova poznanstva.

Naši učenici su pokazali snalažljivost u novim područjima te visoki stupanj socijalnih i ljudskih vještina što je bilo za svaku pohvalu.

 

 

 

 

 


Osnovna škola "Petar Zoranić" Stankovci