2021-06-16 11:10:01

e-Twinning projekt "National parks of my country"

Kao šećer na kraju i završetak ove školske godine, još jedno on-line druženje s eTwinning prijateljima. U petak, 11. lipnja 2021. četvrtaši matične škole sa svojom i učiteljicom Željkom Vendl virtualno su se susreli u sklopu eTwinning projekta "National parks of my country" s trećašima Katoličke osnovne škole Šibenik (učiteljica Julija Crnogaća) i četvrtašima Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Vinkovaca (učiteljica Palmina Vulin).

Ovaj put su se učenici ohrabrili demonstrirati svoje vještine govorenja engleskog jezika s obzirom da su sudjelovali i već poznati prijatelji iz Turske – četvrtaši i petaši škole Antalya College Manavgat Campus s učiteljima Gül Kurt Merve Aktaş, Mustafa Kemal Gültekin i Lauren Rook.
U prijevodu tekstova i uvježbavanju izgovora našim je četvrtašima strpljivo pomagala teacher Vanesa Bračanov.
Šibenčani su nam predstavili NP Krka, a Vinkovčani NP Brijuni. Četvrtaši naše škole su predstavili NP Paklenica i NP Plitvička jezera, a turski prijatelji Nacionalni park Kanjon mosta i Nacionalni park Zlatna kolijevka (u originalu Köprülü Canyon National Park i Altınbeşik Cave National Park).
Namjera je projektom "National parks of my country" potaknuti učenike da bolje upoznaju i promoviraju na engleskom jeziku ljepote i posebnosti nacionalnih parkova svoje zemlje vršnjacima hrvatskih i turskih škola koje suTwinning partneri.
"National parks of my country" autorski je projekt učiteljice Željke Vendl.

 

Kako je sve proteklo možete pogledati u našoj fotogaleriji:

http://www.os-pzoranic-stankovci.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=73


Osnovna škola "Petar Zoranić" Stankovci